15 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Σολωμός με γλυκοπατάτες
Υλικά

4 φέτες φρέσκος σολομός
4 γλυκοπατάτες κόκκινες
3 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρέμα Βαλσαμικού για το σερβίρισμα
Ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε και τις τυλίγετε, μία μία σε αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε τις πατάτες για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Αλατίζετε και πασπαλίζετε με πιπέρι τα φιλέτα του σολομού και τα τηγανίζετε για 3 λεπτά σε κάθε μεριά.

Σερβίρετε σε κάθε πιάτο μια φέτα σολομού, μια πατάτα κομμένη στα τέσσερα, και προσθέτετε από πάνω και στον σολομό και στις γλυκοπατάτες κρέμα βαλσάμικου και λίγα κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.