30 λεπτά
4 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

2 μέτρια πράσα σε χοντρές φέτες
4 φιλέτα σολομού, χωρίς πέτσα και κόκκαλο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. λάδι
250ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κ.σ. κορν –φλάουρ
½ κ.γλ. μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε τα πράσα, μια πρέζα αλάτι και ελάχιστο νερό  και αφήνουμε 8-10 λεπτά  μέχρι να μαλακώσουν, αποσύρουμε και βάζουμε σ  ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι- αφού πρώτα το σκουπίσουμε- βάζουμε και το λάδι πάλι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τον σολομό, που έχουμε αλατοπιπερώσει, για 6-8  λεπτά μέχρι η σάρκα του να είναι σφικτή στην αφή αλλά και ίσα-ίσα αδιαφανής.

Συγχρόνως σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο, το κορν φλάουρ, το μπούκοβο και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αποσύρουμε από το τηγάνι τον σολομό και ρίχνουμε τη σάλτσα. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά και προσθέτουμε τα πράσα. Ανακατεύουμε , βάζουμε τον σολομό στο τηγάνι, τον περιλούζουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.