45 - 50 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 κουτί αποφλοιωμένα τοματάκια με κρεμμύδι

1/2 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1/2 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

1/2  κιλό πέννες κανονικές ή χρωματιστές

1 κρέμα γάλακτος light  μεγάλη

1/2 κιλό κασέρι τριμμένο

1/2  κιλό ρεγκάτο τριμμένο

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τα τοματάκια, το σκόρδο ολόκληρο – τα αφαιρούμε στο τέλος-, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η  σάλτσα, περίπου 15 λεπτά.

Συγχρόνως βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πέννες και τις σουρώνουμε.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση πέννες, μια στρώση τομάτα, μία στρώση τυριά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Τα ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα και μετά τα ξεσκεπάζουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.