90 λεπτά
4- 5 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

4 αυγά

1 κούπα τριμμένα τυριά που λιώνουν (εμμενταλ, ένταμ κλπ)

1/2 κούπα ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και αφαιρούμε τη φλοίδα. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτα, είτε σε βεργούλες είτε σε κύβους και τις αφήνουμε για μισή ώρα, σε λεκάνη με άφθονο αλατισμένο νερό ώστε να ξεπικρίσουν.

Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, τις απλώνουμε ομοιόμορφα και με πινέλο τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 20-30′ , ανάλογα το μέγεθος που έχουμε κόψει τις μελιτζάνες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς τους κρόκους των αυγών, πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και σε άλλο μπολ χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα τηγάνι φούρνου ή ταψάκι και διάμετρο 22εκ.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, τις ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις μισές μελιτζάνες  στο προετοιμασμένο σκεύος. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια τους με τη μισή  κούπα από τυριά και  τη μισή μαρέγκα. Στρώνουμε ομοιόρφα τις υπόλοιπες μελιτζάνες, το υπόλοιπο τυρί  και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη παρμεζάνα.

Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.

Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.