40 λεπτά
5-6 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

4 μεγάλες πατάτες

Νερό για βράσιμο

4 φέτες μπέικον

1 κρέμα γάλακτος

250 γρ. κίτρινο τυρί (της αρεσκείας σας)

Αλάτι-πιπέρι

1 αυγό

Λίγο βούτυρο 

Εκτέλεση

Ρίχνετε τις καθαρισμένες πατάτες σε μία κατσαρόλα για να βράσουν σε αλατισμένο νερό.

Όταν αυτό γίνει, τις σουρώνετε και τις αφήνετε για λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορέσετε να τις κόψετε.

Τις κόβετε σε κύβους και τις απλώνετε σε ένα πιρέξ. Σε ένα βαθύ πιάτο σπάτε το αυγό, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Όταν γίνει ένα μείγμα, περιχύνετε τις πατάτες.

Κόβετε το μπέικον σε κομμάτια και τα απλώνετε και αυτά στο πιρέξ. Πασπαλίζετε με το τυρί και ρίχνετε και το βούτυρο.

Βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς αφού καλύψετε το πιρέξ με ένα αλουμινόχαρτο ώστε να μην 'αρπάξουν' από πάνω οι πατάτες.

Αφήνετε για είκοσι λεπτά και βγάζετε το αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα δέκα λεπτά και το υπέροχο φαγητό σας είναι έτοιμο. Προαιρετικά ρίχναμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω!