35 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Σούπα με γλυκοπατάτα και τζίντζερ
Υλικά

2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα

1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια

1κ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κ. γλυκού αλάτι

8 φλ. ζωμό λαχανικών

2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς

Λίγο πιπέρι καγιέν

1/4 φλ. μακαντέμια χωρίς αλάτι

Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)

2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)

Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.

Σε ένα ταψί άπλωσε μια λαδόκολλα και πρόσθεσε πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι.

Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.

Όταν ψηθούν, μετέφερε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.

Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και πρόσθεσε τα μακαντέμια.

Με ένα ραβδομπλέντερ κάνε τη σούπα βελουτέ.

Σέρβιρε σε 4 πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.