55 λεπτά
4- 5 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

400γρ. γλυκοπατάτες

1 καρότο

1 κρεμμύδι

1 πράσο

3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό ξυλάκι κανέλας

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

¼ κουτ. γλυκού κύμινο

850ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου

20ml λάδι καρύδας ή βούτυρο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

κρέμα καρύδας ή στραγγιστό γιαούρτι

σουσάμι μαύρο

Εκτέλεση

Πλένετε, σκουπίζετε και κόβετε όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτετε την κανέλα, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το κύμινο, πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών. Ανακατεύετε και βράζετε τη σούπα για 20 λεπτά.

Πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα. Αν την πολτοποιήσετε σε δόσεις στο μούλτι, τη μεταφέρετε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε στη σούπα το λάδι καρύδας ή το βούτυρο, δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε αλάτι. Επίσης, αν θέλετε, την αραιώνετε με επιπλέον ζεστό ζωμό, ανάλογα πόσο πηχτή προτιμάτε τη σούπα σας. Σερβίρετε αμέσως σε βαθιά πιάτα ή μπολ, πασπαλίζοντας προαιρετικά με μαύρο σουσάμι και συνοδεύοντας με κρέμα καρύδας ή στραγγιστό γιαούρτι.