500 γρ. μακαρόνια Νο10
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Φρέσκα μανιτάρια, κομμένα λωρίδες
2 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1,5 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
3 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Βράστε τα μακαρόνια, στραγγίστε αφού γίνουν και ρίξτε λίγο λάδι για να μη ξεραθούν
Βάλτε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίστε το σκόρδο
Προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετε για 7 λεπτά, ώσπου να πάρουν καλό χρώμα και να μαλακώσουν.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο, ρίξτε τον μαϊντανό, τα μανιτάρια, το αλεύρι ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό
Προσθέστε χαλαρά το γάλα, ώσπου να ενσωματωθεί, αλάτι και πιπέρι
Αφήστε το μείγμα να πάρει σώμα για 1-2 λεπτά
Προσθέστε τα σπαγγέτι στο τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο
Ρίξτε και λίγο μαϊντανό από πάνω για το σερβίρισμα και προαιρετικό μπρείτε να προσθέσετε παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί τριμμένο