35 λεπτά
2 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

500 γρ. μακαρόνια Νο10

2 κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Φρέσκα μανιτάρια, κομμένα λωρίδες

2 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1,5 φλυτζάνι γάλα φρέσκο

3 κ.σ. λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Βράστε τα μακαρόνια, στραγγίστε αφού γίνουν και ρίξτε λίγο λάδι για να μη ξεραθούν

Βάλτε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίστε το σκόρδο

Προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετε για 7 λεπτά, ώσπου να πάρουν καλό χρώμα και να μαλακώσουν.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο, ρίξτε τον μαϊντανό, τα μανιτάρια, το αλεύρι ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό

Προσθέστε χαλαρά το γάλα, ώσπου να ενσωματωθεί, αλάτι και πιπέρι

Αφήστε το μείγμα να πάρει σώμα για 1-2 λεπτά

Προσθέστε τα σπαγγέτι στο τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο

Ρίξτε και λίγο μαϊντανό από πάνω για το σερβίρισμα και προαιρετικό μπρείτε να προσθέσετε παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί τριμμένο