1 ώρα και 20 λεπτά
12 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γραμμάρια αλεύρι λευκό
  • 150 ml νερό
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι μαγιά σε σκόνη

Για τη γέμιση

  • 250 γραμμάρια τριμμένο τυρί τύπου gouda ή mozzarella
  • 200 γραμμάρια τσένταρ
  • 200 γραμμάρια γαλοπούλα
  • Σάλτσα τομάτας σπιτική
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 300 γρ. φρέσκια μανιτάρια
Εκτέλεση

Χτυπάτε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχετε μία καλή ζύμη. Προσθέτετε λίγο νερό ή αλεύρι εάν το κρίνετε απαραίτητο (αν κολλάει ή αν δεν ομογενοποιείται).

Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μικρό, μεταλλικό ταψί με τα χέρια.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα, λιώνοντας 2 τομάτες και βάζοντας να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα υγρά τους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και ζάχαρη για τη γεύση. Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο λιωμένο.

Απλώνετε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.

Προσθέτετε τη γαλοπούα, τα μανιτάρια, τα τριμμένα τυριά και τις πιπεριές.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.

Βάζετε την πίτσα και ψήνετε για 20 λεπτά.