1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό κιμά γαλοπούλας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 φέτες cheddar ή τυρί της επιλογής σας
6 ψωμάκια για hamburger
ντομάτα σε φέτες
δροσερά φύλλα μαρουλιού
κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
μαγιονέζα
Philadelphia τυρί
μουστάρδα
κέτσαπ
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ. Βρέχουμε τα χέρια με νερό και χωρίζουμε το μίγμα σε 6 μέρη. Πλάθουμε 6 burger με πάχος 2 ½ εκ. Δεν πιέζουμε τον κιμά για να γίνουν αφράτα τα burger, όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε τόσο το καλύτερο. Αλατοπιπερώνουμε γύρω γύρω και πατάμε βαθούλωμα με τo δάχτυλο στο κέντρο κάθε burger.
Βάζουμε τα burger στο τηγανι με το βαθούλωμα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5′ κάθε πλευρά γυρνώντας τα μόνο μια φορά. Τα τελευταία δυο λεπτά του ψησίματος ακουμπάμε από μια φέτα τυρί πάνω σε κάθε burger να λιώσει.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και με τη κομμένη πλευρά τα ακουμπάμε στο τηγάνι για 2′.
Βάζουμε το burger στο ψωμί και από πάνω τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το burger με το ψωμί και σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.