20 λεπτά
5 μερίδες
Εύκολη
Συκώτι ριγανάτο
Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι, γάλακτος 

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο 

αλάτι 

πιπέρι 

χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια 

100 γρ. νερό 

1 κ.σ. μέλι 

1 κ.σ. ρίγανη 

1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα 

1 σκ. σκόρδο 

1 κ.γ. δεντρολίβανο 

Για το σερβίρισμα

πατάτες τηγανητές

ρίγανη 

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες 1 εκ. και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Το μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 1 λεπτό για να πάρει χρώμα.

Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε για επιπλέον 1 λεπτό.

Σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια, βάζουμε το νερό, το μέλι, ρίγανη, τη μουστάρδα και το σκόρδο.

Προσθέτουμε δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μαγειρεύουμε συνολικά το συκώτι για 4-5 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα γίνει αρκετά σκληρό.

Αφαιρούμε από φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ρίγανη.