250 γραμμάρια ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
500 γραμμάρια χταπόδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
Αλάτι-πιπέρι
Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε καλά, και το κόβουμε σε κομμάτια.
Κόβουμε σε μικρά καρέ το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετάκια και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το χταποδάκι και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία) τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μας.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοτριμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαιντανό.