30 λεπτά
4-6 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

1 αβοκάντο

150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο & ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

60 γρ. βούτυρο

100 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500 γρ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό να βράσει.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και το αφήνουμε στη φωτιά να ροδίσει.

Θα δείτε ότι στην αρχή θα δημιουργηθεί αφρός και σιγά σιγά θα αρχίσει να παίρνει μια καφέ απόχρωση.

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το βασιλικό και το τοποθετούμε σε ένα μπολ όπου θα χωράει να αναμείξουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.

Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και το σκόρδο, την παρμεζάνα,το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και τέλος το βούτυρο που έχουμε καβουρδίσει προηγουμένως.

Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο πολτό.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα ελαιόλαδο.

Αυτό εξαρτάται από εμάς και πια πυκνότητα μας αρέσει να έχει το πέστο μας.

Παράλληλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας στην κατσαρόλα να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, περιχύνουμε με το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως ώστε να είναι ζεστό.