55 λεπτά
6-8 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

 φύλλο σφολιάτας

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

3-4 κ.σ. λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ή σκόνη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

4-5 μανιτάρια φρέσκα σε φέτες

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

1 φλ.τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο (τύπου γκούντα ή ένταμ)

1 φλ.τσ. ανθότυρο και φέτα (ανάμεικτα)

1,5 φλ.τσ. γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος

1-2 αυγά

1 κ.γ. εστραγκόν

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Λαδώνω λίγο την ταρτιέρα ή το ταψί μου και απλώνω τη σφολιάτα. Την τρυπάω με πιρούνι σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει πολύ και την ψήνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά, να πάρει και λίγο χρώμα.

Ξεκινάω να φτιάχνω τη γέμιση. Βάζω στο τηγάνι ή σε μικρό κατσαρολάκι το λάδι και σοτάρω τον κιμά, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνω να ψηθεί για 10 λεπτά περίπου και το αφήνω να κρυώσει λίγο.

Στην ψημένη σφολιάτα ρίχνω τον ψημένο κιμά, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πιπεριά, όπως είναι ωμές και στρώνω όμορφα. Απο πάνω ρίχνω τα τυριά.

Στο τέλος φτιάχνω και το υγρό μείγμα, ανακατεύοντας τα αυγά με το γάλα και χτυπώντας τα λίγο μεταξύ τους.

Περιχύνω την τάρτα με το υγρό μείγμα και πασπαλίζω με λίγο εστραγκόν.

Ψήνω στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.