45 λεπτά
6 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

250 γραμμάρια καπνιστός σολομός

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρό ποτήρι βότκα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού ροζ πιπέρι

1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

3 αυγά

1 ποτήρι κρέμα γάλακτος λάιτ

1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα

αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 δόση ζύμη μπριζέ για τάρτες

λιωμένο βούτυρο για την ταρτιέρα

Εκτέλεση

Κόβουμε τον σολομό σε λωρίδες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον σολομό, τον ανακατεύουμε καλά με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα πιπέρια και σβήνουμε με τη βότκα. Την αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, τον άνηθο, την παρμεζάνα, τα αβγά και το πιπέρι.

Αλείφουμε την ταρτιέρα με βούτυρο και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τον σολομό κι από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.