50 λεπτά
6-8 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

Για τη ζύμη

2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

1/2 φλυτζ. τσαγιού λευκό κρασί

1/2 φλυτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο

λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη

Για τη γέμιση
2- 3 μελιτζάνες φλάσκες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο 
250γρ. ανθότυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
3 αυγά
Πιπέρι και μοσχοκάρυδο
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για τη ζύμη, τα ανακατεύουμε, ζυμώνουμε ελαφρά και τυλίγουμε με σελοφάν.

Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Πλένουμε τις μελιτζάνες αφαιρούμε μέρος της φλούδας τους και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει κι αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.Στραγγίζουμε.
Σε τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε στη φωτιά μέχρι να μην υπάρχουν υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Προσθέτουμε το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι και τα αυγά στο μείγμα μελιτζάνας. Ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη (πάνω σε σελοφάν ή σε χαρτί ψησίματος) τη ζύμη μας σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη βάση της ταρτιέρας.
Το μεταφέρουμε στην ταρτιέρα, θα πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα.

Αδειάζουμε πάνω από τη ζύμη τη γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 40 έως 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.