15 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
1 μαρούλι
1 ντομάτα
1 κονσέρβα τόνου
1 φρέσκο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό και 1/2 άνιθο
1 αγγούρι
1 Κονσέρβα καλαμπόκι
1/2 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
κρουτόν
μαγιονέζα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μαρούλι με νερό και ξύδι. Το αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει.
Σε ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
Στραγγίζουμε τον τόνο απο το νερό ή το λάδι(ανάλογα την κονσέρβα που έχουμε αγοράσει) και το προσθέτουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Στο τέλος ρίχνουμε τη σως που έχουμε ετοιμάζει ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι το λάδι, με τη μουστάρδα, το ξύδι και το αλατοπίπερο.
Η τονοσαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.