45 λεπτά
8-10 μερίδες
Εύκολη
Τυρόπιτα περέκ
Υλικά

8 φύλλα περέκ

200 γραμμάρια μαλακιά φέτα σε κομματάκια

100 γραμμάρια μυζήθρα

200 γραμμάρια βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δύο πλευρές και συνεχίζουμε, ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι.

Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (σ.σ. να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω.

Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (σ.σ. όπως ακριβώς και στην ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.

Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε.

Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμε.

Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.

Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.

Αυτό ήταν! Η τυρόπιτά μας είναι έτοιμη για κατανάλωση. Καλή όρεξη!