Αποθηκεύστε σωστά τα αρώματά σας
Για να διατηρηθούν όπως πρέπει

Τα αρώματα θέλουν την δική τους ειδική φροντίδα για να διατηρηθούν σωστά, χωρίς, ωστόσο, αυτοί οι τρόποι να εσωκλείονται ως «οδηγίες» φροντίδας σε κάθε συσκευασία.

Η «υποβάθμιση» του αρώματος ξεκινάει τη στιγμή που θα το βγάλετε από το κουτί του. Ακόμη κι αν είναι, κυρίως, διακοσμητικά τα κουτιά των αρωμάτων εξυπηρετούν στο να κρατήσουν το μπουκάλι τους μακριά από το φως, με σκοπό να αποτρέψουν την είσοδο οξυγόνου μέσα στη φιάλη, καθώς και να τα διατηρούν σε μια σταθερή θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, τα αρώματα διατηρούνται καλύτερα σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος. Αυτή η μέθοδος σας βοηθάει να προστατεύσετε το άρωμά σας από τρεις κύριους επιβλαβείς παράγοντες: τη θερμότητα, το φως και την υγρασία. Επιπλέον, για να αυξήσετε την διάρκεια του αρώματός σας συνιστάται να το καλύπτετε με κάτι μετά από κάθε χρήση, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείτε την έκθεσή του στο οξυγόνο.

Από την άλλη, πρέπει να γνωρίζετε ότι το χειρότερο μέρος για την διατήρηση του αρώματός σας είναι το μπάνιο.

Παρόλο που είναι απολύτως φυσιολογικό οι περισσότεροι να το τοποθετούν εκεί, καθώς πρόκειται για τον κατεξοχήν χώρο που ετοιμάζονται για οπουδήποτε, λόγω των αλλαγών της θερμοκρασίας (από το ντους) και την υψηλή υγρασία, το μπάνιο μετατρέπεται σε ένα είδος «νεκροταφείου» αρωμάτων.

Ο σωστότερος τρόπος, λοιπόν, για την αποθήκευση του αρώματός σας είναι το ψυγείο!

Ναι πολύ σωστά διαβάσατε. Το ψυγείο διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία, ενώ κρατάει το άρωμά σας μακριά από το φως και την θερμότητα, αποτελώντας, έτσι, τον καλύτερο τρόπο για την αποφυγή της οξείδωσης ή της χημικής του υποβάθμισης.