Είναι το ίδιο με το πλύσιμο των χεριών

Τα δαχτυλίδια, αν το σκεφτείς, μπορεί να γίνουν εστία μικροβίων και για αυτό χρειάζονται κι εκείνα προσοχή.

Η νούμερα ένα οδηγία πρόληψης για τον κορωνοϊό είναι το πλύσιμο των χεριών. Μια απλή κίνηση καθημερινής υγιεινής που αναβαθμίστηκε τις τελευταίες μέρες λόγω τς πανδημίας σε ιεροτελεστία. Δεν είναι όμως τα χέρια μας που χρειάζονται πλύσιμο αν λατρεύουμε να φοράμε στα δάχτυλά μας κοσμήματα.

Κι ενώ όλοι μέχρι τώρα μας συμβουλεύουν πώς να καθαρίσουμε τα χέρια μας, η Militza Ortiz, που διατηρεί κοσμηματοπωλείο στο Λονδίνο, μας δίνει tips για τα δαχτυλίδια μας. 

Τα δαχτυλίδια, αν το σκεφτείς, μπορεί να γίνουν εστία μικροβίων και για αυτό χρειάζονται κι εκείνα προσοχή. Είναι εύκολο να τα καθαρίσεις και μόνη σου στο σπίτι αφού πρώτα σιγουρευτείς ότι δεν έχει μετακινηθεί κάποια από τις πέτρες τους -αν μιλάμε για πιο ιδιαίτερα κομμάτια. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένεις να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία του χώρου των κοσμημάτων.

Αν μιλάμε για πιο απλά δαχτυλίδια ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1. Βάλε καυτό νερό σε ένα μικρό κεραμικό δοχείο και λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων.

2. Με μια μαλακή οδοντόβουρτσα που θα βουτήξεις στη σαπουνάδα που έφτιαξες βούρτσισε τα δαχτυλίδια σου απαλά.

3. Μην ξεχάσεις να βουρτσίσεις και το εσωτερικό τους αλλά πάντα με προσοχή και απαλό τρόπο.

Αν τα δαχτυλίδια σου έχουν πέρλες, οπάλι, σμαράγδι ή άκουαμαρίνα η παρακάνω τεχνική δεν ενδείκνυται. Μην χρησιμοποιείς σαπούνι σε αυτές τις ευαίσθητες πέτρες. Αρκεί λίγο νερό με σαπουνάδα αλλά χωρίς βούρτσα.