Πιο... φιλόζωοι είναι οι Αθηναίοι

Παρηγοριά στα κατοικίδια φαίνεται πως βρήκε ο Έλληνας στην κρίση. 

Κι αυτό γιατί ο κόσμος αναζήτησε τη συντροφικότητα, την τρυφερότητα και την αγάπη που προσφέρουν, σύμφωνα με online έρευνα του Keeppet, της online ελληνικής πλατφόρμας η οποία ενώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με φιλόζωους (keepers) που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας των κατοικίδιων στο σπίτι τους. 

Εκτός από τη συντροφιά που προσφέρουν τα κατοικίδια, προάγουν την υγεία του ιδιοκτήτη τους και βοηθούν σημαντικά σε συναισθηματικές «επιπλοκές». Οι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες που το αποδεικνύουν, προκαλούν έκπληξη ακόμη και στους γιατρούς!

Αν και το κόστος φτάνει μέχρι 50 ευρώ τον μήνα για το 64% των ιδιοκτητών κατοικιδίων, ενώ το 20% ξοδεύει έως και 80 ευρώ μηνιαίως για την φροντίδα τους- ένα σημαντικό ποσό; για τα σημερινά δεδομένα - σύμφωνα με online έρευνα , δεν πτοεί  τους  Έλληνες οι οποίοι  απέκτησαν στη διάρκεια της κρίσης περισσότερα κατοικίδια 

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι πιο πολλοί (62%) θέλουν να αποκτήσουν και δεύτερο κατοικίδιο στο μέλλον, στοιχείο που δείχνει τη δυνατή σχέση που έχουν αναπτύξει με τα ζωάκια τους. 

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά κύριο λόγο (75%) από 26 ως 55 ετών και έχουν αποκτήσει το κατοικίδιό τους μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης καθώς οι περισσότεροι (63%) δηλώνουν ότι το έχουν από 0 ως 7 χρόνια ,σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε διαδικτυακά η ομάδα του Keeppet, .

Πιο... φιλόζωοι είναι οι Αθηναίοι καθώς το 66% των ερωτηθέντων απάντησε ότι μένει στην Αθήνα, το 17% στη Θεσσαλονίκη και το 17% στην υπόλοιπη Ελλάδα

 

Όσο για το κατοικίδιο που κερδίζει τις προτιμήσεις; Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αφού σε ποσοστό 85% οι ιδιοκτήτες λένε ότι έχουν σκυλάκι, ενώ οι γατούλες ακολουθούν δεύτερες με 38% (πολλοί ιδιοκτήτες έχουν και τα δύο). Το 11% έχει πουλάκια ενώ το 15% έχει κουνέλι, ερπετό ή ψάρι.