Η διατροφή καθορίζει το ύψος

Εάν θέλετε τα παιδιά σας να ψηλώσουν, υπάρχουν ορισμένα τροφές και φαγητά που θα πρέπει να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά τους.

Οι σούπερ - τροφές πέρα από το γεγονός ότι βοηθούν στο να αποκτήσει το παιδί ύψος, αποτελούν και πλούσιες πηγές θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξή τους καιτον οργανισμό τους εν γένει.

Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο στο ύψος του παιδιού. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταναλώνει:

1. Αυγά

Χάρη στις πρωτεΐνες που περιέχουν ενισχύουν την αύξηση του ύψους των παιδιών σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι τρώνε ένα αυγό κάθε μέρα. Κάνοντας τους μια ωραία ομελέτα ή ένα βραστό αυγό για πρωινό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσουν την ημέρα τους και να πάρουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες στο σώμα τους!

2. Γάλα

Το γάλα είναι γεμάτο ασβέστιο, το οποίο είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη των οστών, καθώς και για τη δύναμη. Οι πρωτεΐνες είναι επίσης καλά αφομοιωμένες από το γάλα, το οποίο θεωρείται το καλύτερο ρόφημα για να ψηλώσουν.

3. ΣόγιαΑυξάνουν την ανάπτυξη των οστών και των μυών. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές γευστικές συνταγές με σόγια για να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε αυτό το καταπληκτικό φαγητό.

 

 

4. Βρώμη

Αυτό το σούπερ-τροφή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα για οποιονδήποτε και τα παιδιά σας μπορούν να το τρώνε σε τακτική βάση για να ψηλώσουν γρήγορα.

5. Κοτόπουλο

Είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών.

6. Σπανάκι

Δεν ήταν τυχαίο που το κατανάλωνε ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών Popeye. Το σπανάκι είναι ένα super-veggie που όχι μόνο θα δώσει στα παιδιά σας τη δύναμη που χρειάζονται, αλλά θα τους παράσχει επίσης σίδηρο και ασβέστιο. Αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας μεγαλώνουν!

7. Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που βοηθά στη σύνθεση πρωτεϊνών στο σώμα. Τα ακατέργαστα καρότα έχουν το υψηλότερο περιεχόμενο αυτής της βιταμίνης και μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτες ή νασε χυμούς.

8. Φρούτα:
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φρούτα είναι σημαντικά τρόφιμα για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Τα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, όπως το μάνγκο, το πεπόνι και τα ροδάκινα, θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να μεγαλώσουν και να ενισχύσουν τα οστά τους.

9. Δημητριακά ολικής αλέσεως
Είναι η πιο υγιεινή επιλογή, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και σίδηρο.

10. Γιαούρτι:
Το γιαούρτι είναι μια μοναδική  πηγή βιταμίνης D και ασβεστίου που είναι και οι δύο απαραίτητες για την ανάπτυξη του παιδιού από άποψη ύψους. Εάν τα παιδιά σας δεν είναι οπαδοί του γιαουρτιού, μπορείτε να τους δίνετε τυρί, το οποίο είναι εξίσου πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνη D.

Αν θέλετε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν ψηλότερα δεν έχετε παρά να εντάξετε στο διατροφολόγιό τους τις παραπάνω τροφές.