Γιατί πρέπει να μεγαλώνουν μαζί;

Οι αγνές ψυχές των παιδιών είναι σαν ένας λευκός άγραφος πίνακας.

Το παιδί μέχρι την ηλικία των 10 χρονών, αναπτύσσει τη συναισθηματική νοημοσύνη και διαμορφώνει τον χαρακτήρα του και μέρος της προσωπικότητά του σε σημαντικό βαθμό.

Ένα ζώο - κατοικίδιο είναι το "κλειδί" για την σωστή συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Ο ενθουσιασμός και η αγκαλιά ενός μικρού παιδιού με το κατοικίδιο της οικογένειας συμβάλλει στη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων του. Ακόμα και ένα παιδί που κλαίει στην αγκαλιά ενός ζώου καταπραΰνει τον πόνο που βιώνει εκείνη την ώρα!

 

 

Τα κατοικίδια οφελούν την υγεία ενός παιδιού καθώς ενισχύουν το ανοσοποιητικό του σύστημα, βοηθούν στην ψυχική ανάπτυξη και στην ευεξία τους καθώς η συμβιώσή τους είναι γεμάτη χαρά. 

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα ζώα μπορούν να λειτουργήσουν ως προστασία ενάντια στο στρες που μπορεί να βιώνει ένα παιδί, μετριάζοντας το αίσθημα της δυσφορίας και της ανησυχίας που προκαλούνται από αγχωτικές εμπειρίες.

 

 

Η καθημερινότητα ενός παιδιού αλλάζει με την παρουσία ενός ζώου.

Μαθαίνει να φροντίζει το αγαπημένο του σκυλί ή την γάτα που κοιμόταν πάνω στην κοιλιά της μητέρας του όσο ήταν μωρό, γεμίζοντας το νερό του ή βάζοντας του φαγητό, μαθαίνοντας του παιδιού να είναι υπεύθυνο για αυτούς που αγαπάει. Παίζοντας μαζί  με το ζώο του, ένα παιδί εξερευνεί έμμεσα κρυφές πτυχές του χαρακτήρα του που με την επικοινωνία του με τους ανθρώπους μπορεί να μην καταφέρνε να φτάσει τόσο βαθιά στην ψυχή του.

 

 

 Η επικοινωνία που αναπτύσσεται μεταξύ τους καθώς δεν χρησιμοποιούν λέξεις, γίνεται εγκεφαλικά και εκφράζεται καθαρά συναισθηματικά. Ένα παιδί δεν χρειάζεται να μιλήσει με τον σκύλο του ή με την χελώνα του για να παίξουν ή να περάσουν καλά. Απλά θα τα καταφέρουν!

 Η ανιδιοτελής αγάπη ενός ζώου απέναντι σε ένα παιδί προσφέρει ασφάλεια και προστασία που ενισχύει μακροπρόθεσμα την αυτοπεποίθηση του καθώς και την ευγένειά του!

Ένα παιδί που αγαπάει τα ζώα, μαθαίνει να σέβεται την φύση και τον τρόπο που εκείνη λειτουργεί. Δεν εγκλωβίζεται συναισθηματικά και εκφράζεται πιο άνετα και αυτό συμβάλλει σε όλες τις σχέσεις που θα έχει στο μέλλον ακόμα και με άλλους ανθρώπους. Μην ξεχνάτε. τα ζώα είναι σημαντικά στην ανάπτυξη ενός παιδιού. Μεγαλώστε την οικογένεια σας κατά ένα μέλος ακόμα, κατά προτίμηση τριχωτό!