4 λόγοι που δεν πετάς το κατακάθι του καφέ
Πέρα από την υγεία, ο ελληνικός καφές έχει κι άλλα οφέλη

Πόσες φορές έχεις πιει ελληνικό καφέ κι έχεις πετάξει το κατακάθι;

Αν ηξερες πόσα οφέλη έχει και τις λύσεις που σου προσφέρει απλόχερα τότε δεν θα το έκανες!

Υπάρχουν τέσσερις πρακτικοί λόγοι που όχι μόνο θα σε αναγκάσουν να μην ξαναπετάξεις το κατακάθι, αλλά θα καθιερώσεις σε καθημερινή βάση τον ελληνικό καφέ.

1. Διώχνει τα μυρμήγκια

Αν αντιμετωπίζετε ένα τέτοιου είδους πρόβλημα δεν έχετε από τα αφήσετε το κατακάθι κατά τόπους μέσα στην κουζίνα, κυρίως στο διαδρομάκι που συνήθως δημιουργούν, όταν αυτό θα έχει αποξηραθεί. Υπενθυμίζουμε, πως πρέπει να γίνεται από κατακάθι σκέτου καφέ χωρίς ζάχαρη καθώς είναι αυτή η πικρή γεύση που θα τα κρατήσει μακριά.

2. Καθάρισμα τζακιού

Ανάψατε το τζάκι και ήρθε πλέον η ώρα για να το καθαρίσετε. Αν θέλετε όμως να το κάνετε χωρίς να εισπνέετε τη στάχτη των ξύλων κατά το σκούπισμα τότε δεν έχετε από το να ρίξετε μερικές κουταλιές από αποξηραμένο κατακάθι καφέ, πριν να ξεκινήσετε το σκούπισμα.

3. Εξαφανίζει τα λίπη

Μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα μπορείτε να περιχύσετε τα πιάτα στον νεροχύτη με το κατακάθι του καφέ αραιώνοντάς το φυσικά με νερό. Το κατακάθι θα είναι ένα υπέροχα φυσικό σκραμπ για τα πιάτα και θα βοηθήσει τα λίπη να απομακρυνθούν.

4. Χρησιμοποιήστε το σαν αποσμητικό

Είναι γνωστό ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον καφέ μέσα στο ψυγείο για να απομακρύνουμε τις δυσάρεστε οσμές. Το ίδιο όμως μπορείτε να κάνετε και σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού που εντοπίζετε μια δυσάρεστη οσμή. Η παπουτσοθήκη, για παράδειγμα, είναι μια καλή αρχή. Αφού έχει πρώτα αποξηραθεί το κατακάθι, βάλτε το σε πουγκί ή σε κάποιο μικρό μπολ, αν προέρχεται από ψιλοκομμένο καφέ, και τοποθετήστε το μέσα στην παπουτσοθήκη.

 

 

Πηγή: baby.gr