Άλλοι τον προτιμούν κρύο, άλλοι τον προτιμούν καυτό, όπως και να τον πιεις, ο καφές είναι μια αγαπημένη καθημερινή συνήθεια που χωρίς αυτήν η αλήθεια είναι οτι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας!
ΕΣΠΡΕΣΣΟ
Σερβίρεται σε μικρό φλυτζανάκι και έχει έντονη γεύση και μυρωδιά. Η μερίδα του ισοδυναμεί με 2-3 γουλιές και έχει ιταλική προέλευση! Η περιεκτικότητα του σε καφείνη ξεπερνά οποιονδήποτε καφέ!
ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΦΡΕΝΤΟ
Ο αγαπημένος εσπρέσσο σε παγωμένη μορφή. Σερβίρεται με ψηλό ποτήρι με στενή βάση και είναι η ιδανική δροσερή επιλογή για κάποιον που θέλει έναν αναζωογονητικό καφέ με λίγες θερμίδες!
ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ
Ακόμα μια ιταλική πρόταση για να απολαύσεις τον καφέ σου. Φρεσκοκομμένος καφές με πλούσια υφή και από επάνω χτυπημένο γάλα σε μορφή αφρού, πασπαλισμένο με κανέλα, είναι η ιδανική επιλογή για τα πρώτα κρύα του Φθινοπώρου.
ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΦΡΕΝΤΟ
Αν στον caldo (ζεστό) καφέ προσθέσεις 4-5 παγάκια τότε γίνεται freddo (κρύος). Aν τον σερβίρεις με παγωμένο αφρόγαλα και κανέλα τότε ο απλός καπουτσίνο, γίνεται καπουτσινο φρέντο!
ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ
Η προέλευση του είναι αμερικάνικη αλλά εμείς τον λένε γαλλικό. Φρεσκοκομμένοι κόκκοι καφέ σε συνδυασμό με καυτό νερό, φιλτράρονται και δίνουν ένα γευστικό, δυναμωτικό ρόφημα που πίνεται όλες τις ώρες καθώς είναι ο μοναδικός καφές με λιγότερη καφεΐνη!
ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΚΑΦΕΣ
O στιγμιαίος καφές σε σκόνη είτε σε κόκκους, είναι το αγαπημένο ρόφημα καφέ το οποίο με λίγο ζεστό νερό διαλύεται τέλεια απελευθερώνοντας όλο το άρωμα του! Εφευρέθηκε το 1901 από τον Ιάπωνα Σατόρι Κάτο, την 1η Απριλίου του 1938 ο στιγμιαίος καφές από την εταιρία Νεστλέ (Nestlé) με το όνομα που αγαπήσαμε: Nescafé
ΦΡΑΠΕ
Η εφεύρεση είναι ελληνική. Και πιο συγκεκριμένα Θεσσαλονικιά πατέντα καθώς το αφρώδες κρύο ρόφημα που συντροφεύει τα καλοκαίρια μας αποτελείται από στιγμιαίο καφέ και νερό, Προαιρετικά με ζάχαρη ή και γάλα, είναι μια εφεύρεσή του έγινε τυχαία το 1957 από τον Δημήτρη Βακόνδιο
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
Ο καφές του μερακλή και του... μέλλοντος καθώς είναι ο μοναδικός καφές που μπορεί να διαβαστεί μέσα του του μέλλον! Ο ελληνικός καφές παρασκευάζεται σε μπρίκι. Αποτελείται από αλεσμένους καβουρντισμένους κόκκους καφέ και πίνεται περισσότερο από κάθε άλλο είδος καφέ σε Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική