Μένουμε σπίτι: Τι χρώμα πρέπει να φοράμε;
Και υπάρχει εξήγηση!

Το ότι ξυπνάμε το πρωί και μένουμε σπίτι, σε αντίθεση με την όποια ρουτίνα είχαμε μέχρι τώρα, είναι κάτι που μπορεί ανά περιόδους να πλήξει το ηθικό και την αυτοπεποίθησή μας, να ρίξει τη διάθεσή μας και να μας καταβάλει.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νικήσουμε αυτό το αίσθημα παραίτησης -το να ανατρέξουμε στις τέχνες σίγουρα είναι ένας από αυτούς- αλλά υπάρχουν και πολλά μικρά, απλοϊκά τρικ που μπορούν να μας βάλουν σε καλύτερο mood και να μας κάνουν να χαμογελάσουμε στο λεπτό. Ένα από αυτά θα σου παρουσιάσουμε ευθύς και αφορά το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις μέσα στο σπίτι.

Μια μελέτη από το Vrije Universiteit του Άμστερνταμ, που σε αυτήν περιλαμβάνονται και άρθρα του περιοδικού Υγείας της Ολλανδίας, υποστήριξε ότι οι ενήλικες ανέφεραν συναισθήματα ευτυχίας όταν ερχόντουσαν σε επαφή με κίτρινα αντικείμενα. «Το κίτρινο είναι το χρώμα της ευτυχίας και αντιπροσωπεύει την αισιοδοξία, τη ζεστασιά και την ελπίδα,» υποστηρίζει η Karen J. Pine, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξηγώντας πως «η χρήση ανοιχτόχρωμου κίτρινου χρώματος είναι επίσης ενδεικτική της εξωστρέφειας. Δεν είναι τυχαίο το ότι όλα τα smiley (αυτοκόλλητα-πρόσωπο) γίνονται κλασικά κίτρινα, σου εύχονται να έχεις ‘μια ωραία μέρα’ και το εννοούν», λέει η Pine.

 

 

To ίδιο ισχύει και για τα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε, ακόμα και μέσα στο σπίτι, μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάσουμε, να μας φτιάξουν το κέφι και να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα… αρκεί να είναι κίτρινα. 

Αύριο, λοιπόν, όταν σηκωθείς από το κρεβάτι και μπεις στον πειρασμό να φορέσεις πάλι το αγαπημένο σου γκρι, oversized φούτερ σκέψου το διπλά και βγάλε επιτέλους αυτό το κροκί πουλόβερ από την ντουλάπα που δεν έχεις φορέσει όλο τον χειμώνα. Ίσως αυτήν την άνοιξη ήρθε η ώρα να το κάνεις, για περισσότερο από έναν λόγους!