Αγοράσατε ψωμί από το φούρνο, αλλά δεν καταφέρατε να το καταναλώσετε όλο και είστε έτοιμοι να το πετάξετε την επόμενη μέρα, γιατί πολύ απλά έχει γίνει λάστιχο για να το φάτε!
Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να κάνετε για να το διατηρήσετε σχετικά φρέσκο είναι να το διατηρείτε σε σχετικά κλειστό μέρος σκεπασμένο με μία πετσέτα ή το κόβετε σε φέτες και το συντηρείτε στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο κάθε φορά που θέλετε να φάτε λίγο ψωμάκι, βγάζετε μία φετα και τη ζεσταίνετε είτε στην τοστιέρα, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.
Άλλες επιλογές που έχετε για να μη το πετάξετε έιναι:
Αυγοφέτες
Κόψτε το ψωμί σε λεπτές φέτες και βουτήξτε τις σε ένα μείγμα από χτυπημένο αυγό, λίγο γάλα και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν προσθέτοντας μία φέτα τυρί και μία φέτα γαλοπούλα. Αν τις θέλετε γλυκές βάζετε μπανάνα ψιλοκομμένη, μέλι και κανέλα.
Φρυγανιές
Κόψτε το σε λεπτές φέτες και φτιάξτε τις δικές σας φρυγανιές. Ψήστε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και οι φρυγανιές είναι έτοιμες.
Μπορείτε επίσης να τις βάλετε στο μπλέντερ και να κάνετε και τριμμένη φρυγανιά!
Μπιφτέκια & κεφτεδάκια
Αφού το μουλίασετε και το στύψετε καλά προσθέστε το στη ζύμη του κιμά για να φτιάξετε κεφτεδάκια ή μπιφτέκια.
Σκορδαλιά
Εκτός από πατάτα, μπορείτε να φτιάξετε σκορδαλιά με ψωμί
Σκορδόψωνο
Αλείψτε λεπτές φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και λίγο τριμμένο σκόρδο και ψήστε στο φούρνο. Προαιρετικά βάζετε και φέτες ντομάτας με λίγη ρίγανη.
Κρουτόν
Κόψτε το ψωμί σε μικρά τετραγωνάκια και τηγανίστε το ή ψήστε το (για αρκετή ώρα) στο φούρνο και φτιάξτε κρουτόν, τα οποία μπορείτε να προσθέτετε σε σαλάτες και σούπες.