Οι μύγες εμφανίζονται από το πουθενά και μεταφέρουν επικίνδυνες ασθένειες

Μπορεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα να φημίζεται για τα υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας, τα νησιά και τις γραφικές τους παραλίες , τη μοναδική φιλοξενία και το φαγητό, φημίζεται όμως και για κάποιους δυσάρεστους και ενοχλητικούς, θα έλεγε κανείς, επισκέπτες.

Ο λόγος γίνεται φυσικά για τις ενοχλητικές μύγες, οι οποίες εμφανίζονται είτε την ώρα που διαβάζουμε ένα βιβλίο, χαλαρώνοντας στην παραλία , είτε την ώρα που θέλουμε απλά να απολαύσουμε το φαγητό μας. Κια πράγματι είναι φοβερό σπάσιμο. Γιατί και την όρεξη μπορεί να σου κόψει και τη διάθεση να σου χαλάσει.

Ωστόσο, οι περισσότεροι τις θεωρούμε ακίνδυνες και δεν τις κυνηγάμε σαν τα κουνούπια.

 

Τί μπορεί να συμβεί όμως αν μια μύγα προσγειωθεί στο φαγητό μας;

Ο Ron Harrison, εντομολόγος και διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στο Orkin pest control δηλώνει ότι ένα δευτερόλεπτο αρκεί για να μεταφερθούν όλα τα μικρόβια και τα βακτήρια στο φαγητό μας και «δεδομένου ότι οι μύγες μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές, μεταδοτικές ασθένειες όπως η χολέρα, η δυσεντερία και ο τυφοειδής.  

 

Επειδή οι μύγες δεν μπορούν να μασήσουν, βγάζουν τα ένζυμα της πέψης πάνω στο φαγητό ή αφήνουν τα αβγά τους.

 

Στην περίπτωση λοιπόν που η μύγα κάτσει πανω στο φαγητό σας θα πρέπει να κόψετε το κομμάτι που έχει αγγίξει και απλά να το πετάξετε για να μην καταναλώσετε μαζί με το φαγητό και τα μικρόβια του εντόμου.

 

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τι μπορεί να συμβεί στο φαγητό σας, αν ακουμπήσει μία μύγα πάνω.