Πετσέτα θαλάσσης για τους κινδύνους στην παραλία
Ο καλύτερος και απαραίτητος σύντροφος των διακοπών σου

Όλες αγαπάμε το καλοκαίρι αλλά πολλές φορές δεν αναλογιζόμαστε τους κινδύνους που εγκυμονούν και αφορούν στην ευαίσθητη περιοχή.

Το καλοκαίρι είμαστε σε πιο ευάλωτη θέση να πάθουμε φαγούρες, μυκητιάσεις και κολπίτιδες και νούμερο ένα υπεύθυνος είναι η πετσέτα θαλάσσης! 

 

Πετσέτα θαλάσσης

 

Η πετσέτα θαλάσσης είναι ο σύντροφός μας στην παραλία, καθώς έχει πολλές χρήσεις! Πέρα από την βασική της χρήση ως πετσέτα, πολλοί την χρησιμοποιούμε και ως ψάθα ή ως κάλυμμα για την ξαπλώστρα μας για να μην έρθουμε σε άμεση επαφή με επιφάνειες που έχουν πολλά μικρόβια.Όμως σου έχω ένα δυσάρεστο νέο.

Η πετσέτα σου πλέον είναι η ίδια εστία μικροβίων. Μια εστία που γυρνώντας σπίτι μετά το θαλάσσιο μπάνιο, δεν ξεπλένεις και την αφήνεις απλά να στεγνώσει.

Η πετσέτα θαλάσσης πρέπει οπωσδήποτε μετά από κάθε εξόρμησή σου στην παραλία να πλένεται με ένα αντισηπτικό, αντιαλλεργικό σαπούνι, να ξεπλένεται με άφθονο νερό για να φύγουν οι μικρόκοκκοι άμμου που έχουν φωλιάσει στις ίνες της, και εν τέλει να μείνει στον καυτό ήλιο για να στεγνώσει και να είναι έτοιμη για χρήση την επόμενη μέρα.

Αν χρησιμοποιείς ψάθα στην παραλία, ξέπλυνε την με χλιαρό νερό και ψέκασε την με ένα αντισηπτικό σπρέυ.

Τέλος, μην ξεχνάς να ξεπλένεις και το μαγιό σου για να είναι έτοιμο και αυτό για την επόμενη μέρα.