Οι θαυματουργές υπερτροφές που θα απογειώσουν τον οργανισμό σου!

 Τα superfoods η αλλιώς υπερτροφές όχι μόνο αντισταθμίζουν την ποιότητα της συνολικής μας διατροφής,αλλά κάποιος ο οποίος ακολουθεί μία υγιεινή διατροφή ,χρησιμοποιώντας superfoods ,μπορεί να οδηγήσει την υγεία του σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ποια είναι όμως τα superfoods και που ακριβώς μας βοηθάνε;

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές από τις πιο γνωστές υπερτροφές και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν στην υγεία μας.

 

1. ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

Eίναι η αρχική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων και εκατοντάδων ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα για το σώμα μας.Η σπιρουλίνα είναι μία πλούσια πηγή πρωτεινών καλύπτοντας το 60 % των ημερήσιων αναγκών μας ενώ παρέχει και τα 22 απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας.Επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β12 και συμπλέγματος Β ,σίδηρο,ιχνοστοιχεία και GLA(γάμμα λινολεικό οξύ).

 

2. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

 Περιέχει και τα 22 αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας ενω παράλληλα περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος  Β,βιταμίνες C,A,E και καροτενοειδή.Επίσης περιέχει ρουτίνη  η οποία ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και τα κυτταρικά τοιχώματα.


3. ΜΑCA

To συμπλήρωμα αυτό προέρχεται απ' την περουβιανή ρίζα ΜACA.Περιέχει αμινοξέα, σύνθετου υδατάνθρακες,βιταμίνη C και Ε καθώς και πολλά ανόργανα μέταλλα όπως ασβέστιο,φώσφορο,ψευδάργυρο,μαγνήσιο και σίδηρο.Πολλά ωφέλη του περιλαμβάνουν την εξισσορόπηση των ορμονών,την οικοδόμηση των μυών,την ενίσχυση της αντοχής και την αύξηση της γονιμότητας και της σεξουαλικής διέγερσης.4. ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΥ

Είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και αμινοξέων.Περιέχει 18 αμινοξέα, 21 ιχνοστοιχεία και μερικές βιταμίνες και μέταλλα.
Έχει 6 φορές περισσότερα αμινοξέα από την γύρη μελισσών, 500 φορές περισσότερη βιταμίνη C ανά βάρος από τα πορτοκάλια.Το Γκότζι μπέρι περιέχει μέταλλα όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο και βιταμίνες Β1, Β2, Β6 και βιταμίνη Ε.5. ΙΠΠΟΦΑΕΣ

Tο ιπποφαές περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Περιέχει Βιταμίνη C,Καροτενοειδή,Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα,βιταμίνη Κ,φλαβονοειδή κλπ.
Προσφέρει τόνωση και ευεξία,ενίσχυση του ανοσοποιητικού,προστατεύει το νευρικό σύστημα και ρυθμίζει το μεταβολισμό.

 

 

Μανιάς Σ Παναγιώτης
Φαρμακοποιός