Ειδικά στην περίπτωση που κάνεις δίαιτα

Όσο αποφασισμένος και αν είσαι, όπως και να το κάνουμε, το αδυνάτισμα χρειάζεται σκληρή δουλειά και επιμονή: καθημερινή γυμναστική, σπιτικό φαγητό και γενικά υγιεινές επιλογές για κάθε γεύμα κάθε μέρα.

Το χειρότερο και πιο εκνευριστικό όταν κάνεις δίαιτα είναι οι λιγούρες:

Εκείνη η ασυγκράτητη λαχτάρα για κάποιο φαγητό που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς και να σκεφτείς καθαρά. Ακόμα σού τρέχουν τα σάλια για κεκάκια, τηγανητές πατάτες και σουβλάκια;

Το μυστικό κρύβεται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

Ποιος να το περίμενε ότι τα “ταπεινά” καρύδια θα χρησίμευαν κάπου αλλού πέρα από την λαχταριστή καρυδόπιτα; Πέρα από το ότι βοηθούν με τις αϋπνίες και τη συγκέντρωση, όπως όλα δείχνουν, καταπολεμούν και τις λιγούρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetes, Obesity and Metabolism, ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος ελέγχει την εν λόγω αίσθηση. Στα πλαίσια της έρευνας, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θεωρούνταν ιατρικά υπέρβαροι, επισκέφθηκαν το ερευνητικό κέντρο δύο φορές για πέντε μέρες.

Την πρώτη φορά, ήπιαν ένα smoothie, το οποίο περιείχε 48 γρ. καρύδια, ενώ την επόμενη ένα διαφορετικό, το οποίο είχε παρόμοια γεύση και θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν περιείχε καρύδια.

Στη συνέχεια, έδειξαν στους συμμετέχοντες εικόνες food porn, όπως για παράδειγμα μπέργκερς και κέικ. Με ένα ειδικό τεστ ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν πιει το smoothie με τα καρύδια παρουσίασαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου, που σχετίζεται με τον προσωπικό έλεγχο.

Όταν οι συμμετέχοντες λοιπόν τρώνε καρύδια, αυτό το μέρος του εγκεφάλου τους αναβοσβήνει και γνωρίζουμε ότι αυτό συνδέεται με το εάν αισθάνονται περισσότερο ή λιγότεροι πεινασμένοι.