Νιώθεις σαν να έχεις χορτάσει

Τα λαχανικά δεν μας βοηθάνε μόνο να χάσουμε βάρος, αλλά παρέχουν στον οργανισμό μας σημαντικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. 

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πως τα λαχανικά αυξάνουν το αίσθημα της πληρότητας σε σχέση με τις επεξεργασμένες τροφές.

Επίσης τα φρούτα αποτελούν βασικό συστατικό κάθε προγράμματος υγιεινής διατροφής ή απώλειας βάρους.

Ποια είναι λοιπόν τα φρούτα και τα λαχανικά που θα μας κρατήσουν χορτάτoυς και θα μας κατευνάσουν το αίσθημα της πείνας; Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι είναι αυτά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ας δούμε ποια είναι:

1. Καρότα

Τα καρότα μπορεί να θεωρούνται υγιεινό σνακ για να ξεγελάσεις την πείνα σου, δεν πρέπει όμως να το παρακάνεις καθώς είναι πλούσια σε σακχαρόζη. Είναι σίγουρα ένα χορταστικό και ικανοποιητικό σνακ, 

2. Μήλα

Δίαιτα χωρίς μήλο δεν γίνεται. Λόγω των άφθονων φυτικών ινών τα μήλα έχουν την ιδιότητα να προκαλούν αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα την κατανάλωση μικρότερης ποσότητας φαγητού και θερμίδων. Έρευνες έδειξαν ότι ένα μήλο πριν από το φαγητό, σε βοηθούν να καταναλώσεις περίπου 250 θερμίδες λιγότερες στο γεύμα σου

3. Μούρα

Τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ίνες, που μπορεί να σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερο χρόνο.

4. Κουνουπίδι

Αν τρως κουνουπίδι, είναι γεγονός ότι αισθάνεσαι πιο χορτάτη. Αποτελεί μια καλή πηγή βιταμινών C, K και φυλλικού οξέος. Επιβραδύνει την πέψη και βοηθά στο αίσθημα του κορεσμού. 

5. Αβοκάντο

Αν θέλετεις να χάσεις κιλά και να βελτιώσεις το μεταβολισμό σου θα πρέπει να αρχίσεις να τρως αβοκάντο. Το αβοκάντο είναι η πλουσιότερη φυσική πηγή ωμέγα 9 με μόλις 160 θερμίδες.