Για να τη γλιτώσετε την επόμενη φορά!

Λίγο πριν κοιμηθείτε ανοίγετε το ψυγείο και τσακίζετε ό,τι υπάρχει. Ακόμα χειρότερα, ξυπνάτε πεινασμένοι και καταναλώνετε ό,τι πιο ανθυγιεινό βρείτε.

Στο γραφείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνετε μια γύρα στον χώρο και μασουλάτε ό,τι υπάρχει διαθέσιμο.

Λιγούρες. Μπορούν να σας κάνουν εύκολα να πάρετε βάρος, εκτός και αν ξέρετε πώς να τις ελεγξετε.

Πιείτε νερό

Συχνά η δίψα παρερμηνεύεται για πείνα ή λιγούρα. Αν ξαφνικά σας έρθει η ανάγκη για να φάτε κάτι, δοκιμάστε να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και περιμένετε λίγο. Πιθανότατα η λιγούρα θα φύγει γιατί το σώμα σας απλά διψούσε.

Φάτε περισσότερη πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη μειώνει την όρεξη και περιορίζει την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Μειώνει επίσης και τις λιγούρες και σας κρατά για περισσότερη ώρα χορτασμένους.

Καταπολεμήστε το στρες

Το στρες αυξάνει κατακόρυφα την ανάγκη για «σαβούρα» και επιδρά στις διατροφικές συνήθειες αρνητικά, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Προσπαθήστε – όσο γίνεται – να μειώσετε το στρες στο περιβάλλον σας προγραμματίζοντας εγκαίρως τις υποχρεώσεις σας, κάνοντας διαλογισμό και γενικά… αράζοντας.

Κοιμηθείτε αρκετά

Η όρεξη επηρεάζεται σημαντικά από τα επίπεδα των ορμονών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η απώλεια ύπνου διαταράσσει τα επίπεδα αυτά και προκαλεί έντονες λιγούρες. Επομένως ο καλός ύπνος είναι δοκιμασμένη συνταγή για να τις μειώσετε.

Εν κατακλείδι

Οι λιγούρες είναι πολύ συχνές, για την ακρίβεια το 50% των ανθρώπων έχουν κ'αθε μέρα!
Ξέροντας τι είναι και πώς πυροδοτούνται μπορείτε να τις αποφύγετε σχετικά εύκολα – και να χάσετε βάρος.