Ashwagandha: Για τη μέιωση του άγχους
Το αρχαίο super βότανο

Στην Ινδία, το ashwagandha είναι γνωστό ως "δύναμη του επιβήτορα" επειδή παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μετά από ασθένεια. Έχει επίσης αναφερθεί ως "ινδικό ginseng", λόγω της ικανότητάς του να ενισχύσει την αντοχή σας και να εργαστεί ως φυσικό ανακουφιστικό στρες.

Στην πραγματικότητα, είναι η ικανότητα του ashwagandha να δουλεύει ως παράγοντας προστασίας από το στρες που το έχει κάνει τόσο δημοφιλές βότανο. Συγκεκριμένα, βοηθά το σώμα να διατηρεί την ομοιόσταση, ακόμη και σε στιγμές συναισθηματικής ή σωματικής πίεσης. Όμως, τα πολλά οφέλη για το ashwagandha δεν σταματούν εκεί. Αυτό το ισχυρό βότανο έχει δείξει απίστευτα αποτελέσματα για τη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης και την εξισορρόπηση των θυρεοειδικών ορμονών. Επιπλέον, έχει χρησιμοποιηθεί για διαταραχές της διάθεσης και για την πρόληψη εκφυλιστικών ασθενειών.

 

Ashwagandha: Για τη μέιωση του άγχους

 

Η κυριολεκτική έννοια της λέξης ashwagandha είναι η "μυρωδιά του αλόγου" επειδή οι φρέσκες ρίζες του βοτάνου λέγεται ότι μυρίζουν σαν άλογο και, όπως συμβαίνει στην ιστορία, πιστεύεται ότι όταν καταναλώνετε ashwagandha, μπορείτε να αναπτύξετε τη δύναμη και τη ζωτικότητα των ένα άλογο επίσης.

Στην ιατρική της Αγιουρβέδα, το ashwagandha χαρακτηρίζεται ως «rasayana», που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται για να προάγει τη σωματική και ψυχική σας υγεία, να υπερασπίζεται το σώμα σας από ασθένειες και επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Στην Ινδία, το ashwagandha έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο ευρέως φάσματος για αιώνες, αλλά πιο πρόσφατα οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα πολλά οφέλη της ασθένειας.

 

Ashwagandha: Για τη μέιωση του άγχους

 

Η ρίζα Ashwagandha διατίθεται στην αγορά σε σκόνη, αποξηραμένη ή φρέσκια ρίζα. 1-2 κουταλιές της σούπας ή 5-6 γραμμάρια σκόνης συνιστάται όταν το καταναλώνετε για γενική ευεξία. Μάλιστα μπορείς να ρίξεις τη σκόνη στο κακάο, στη βρώμη, στο φυστικοβούτυρο, ακόμα και στα επιδόρπιά σου.