Χωρίς όμως να παχαίνουν

Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθάνεστε ότι δεν έχετε καθόλου αποθέματα ενέργειας και οι δυνάμεις σας είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Πως θα ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας όμως;

Υπάρχει τρόπος και μάλιστα υγιεινός που θα σας τονώσει το ανοσοποιητικό και θα σας γεμίσει με την απαιτούμενη ενέργεια.

Υπάρχουν τροφές, οι οποίες αν μπουν στην καθημερινότητά μας είναι ικανές να μας προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω που ζητάμε στην αναπλήρωση ενέργειας και στην τόνωση του οργανισμού μας.

Και όταν λέμε ενέργεια δεν εννοούμε απαραίτητα θερμίδες.

Ξηροί καρποί : Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα κάσιους περιέχουν πρωτείνες ικανές να δώσουν στον οργανισμό μας την αντοχή που έχει ανάγκη. Και αυτό λόγω του συνένζυμου Q10, μια θρεπτική ουσία η οποία παράγει ενέργεια στο εσωτερικό των κυττάρων. 

Άπαχο κοτόπουλο: Και γαλοπούλα, ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναπλήρωση ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός σας γιατί περιέχουν την κατάλληλη ποσότητα πρωτείνης, σίδηρο και βιταμίνη Β.

Σολομός: Δραστηριοποιεί σε σημαντικό βαθμό τις λειτουργίες του εγκεφάλου λόγω των λιπαρών οξέων που περιέχει.

Αυγά: Ίσως δεν υπάρχει καμιά τροφή που να περιέχει ένα τόσο ισχυρό συνδυασμό βιταμινών, πρωτεινών και μετάλλων, όσο ένα αυγό. Έχει περίπου ισοδύναμα οφέλη με το άπαχο κρέας, το κοτόπουλο και την γαλοπούλα αλλά πολύ πιο απλό και εύκολο να το μαγειρέψεις, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο ή προσπάθεια...

Τσάι: Πράσινο, μαύρο, όποια ποικιλία και αν επιλέξετε λειτουργεί θετικά στην τόνωση. Όλα περιέχουν καφείνη αλλά και το αμινοξύ θειαμείνη, το οποίο επιδρά θετικά στην αυτοσυγκέντρωση και την μνήμη.

 

 

Μήλα: Περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C αλλά και φρουκτόζη, ιδανικός συνδυασμός για την αναπλήρωση ενέργειας που αναζητά ο οργανισμός σας.

 

 

Μαύρη σοκολάτα: Θαυματουργή τροφή. Αυξάνει τον μεταβολισμό, μειώνει το stress, φτιάχνει τα κέφια, συμβάλλει στην διαύγεια και ενεργοποίηση του εγκεφάλου και μάλιστα με άμεση δράση. Τα αποτελέσματα ξεκινάνε μόλις την καταναλώσετε...

Smoothie φρούτων και λαχανικών: Ενδείκνυται για πρωινό. Βάζετε ότι σας αρέσει από φρούτα και λαχανικά μέχρι να πετύχετε την γεύση και την αίσθηση που επιθυμείτε...

Blueberries: Συγκαταλέγονται στις super τροφές. Τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, έχει αποδειχθεί ότι τονώνουν την εγκεφαλική λειτουργία ενώ έχουν και αντιγηραντική δράση.