Τι κινδύνους κρύβει;

Έχεις ακούσει ποτέ για το Breatharianism; Πρόκειται για έναν ακραίο τρόπο ζωής, κατά τον οποίο οι άνθρωποι που τον ακολουθούν περνούν μεγάλα διαστήματα χωρίς καθόλου φαγητό ή ακόμη και χωρίς νερό, πιστεύοντας ότι η συμπαντική ενέργεια αρκεί για να επιβιώσουν.

Οι Breatharians όπως ονομάζονται, είναι άνθρωποι που δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται φαγητό για να επιβιώσουν και, μάλιστα, δεν αισθάνονται και πείνα!

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σύντομες περίοδοι νηστείας είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό, ωστόσο έχουν καταγραφεί θάνατοι ανθρώπων που ακολουθούν αυτόν τον ακραίο τρόπο ζωής, γνωστό ως Breatharianism.

Eιδικοί στις διατροφικές διαταραχές υποστηρίζουν ότι το Breatharianism είναι απάτη και όσοι το ακολουθούν εξαπατώνται, τείνοντας να υποτιμούν τις τροφές με παρόμοιο τρόπο όπως όσοι αγωνίζονται να χάσουν βάρος.

Δηλαδή όπως κάποιος υπέρβαρος μπορεί να φάει 3 φέτες ψωμί με βούτυρο, λουκάνικο και λίγα chips σε μία μέρα και να νομίζει ότι έφαγε ελάχιστα ενώ στην πραγματικότητα έχει καταναλώσει περί τις 2.000 θερμίδες, έτσι και το συγκεκριμένο ζευγάρι όταν λένε ότι τρώνε για παράδειγμα 5 φορές μέσα στην εβδομάδα και αυτό στο πλαίσιο εξόδων με φίλους, αυτό σημαίνει ότι τρώνε αρκετά.