Για να έχεις δυνατό ανοσοποιητικό

Οι εναλλαγές του καιρού συχνά αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε συχνότερα.

Άλλωστε το τεαυταίο χρονικό διάστημα οι αλλαγές του καιρού είναι πολύ έντονες και συχνές. Από τις πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στις πολύ χαμηλές έχουν σαν αποτέλεσμα να απειλούν την υγεία μας. Συνήθως, αυτό έχει ως αποτέλεσμα πρώτα να αρρωσταίνουν τα παιδιά μας και στην συνέχεια εμείς.

Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν 6 τροφές - «ασπίδα για το κρύωμα που θα σας κρατήσουν υγιείς από τώρα ως το Μάρτιο και χωρίς περιττά κιλά!

• Η βρώμη είναι μία τροφή που σας βοηθάει να αποφύγετε την κατάθλιψη του χειμώνα., γνωστή ως εποχιακή συναισθηματική αναταραχή.
• Τους χειμερινούς μήνες, το δέρμα γίνεται ξηρότερο. Το καλύτερο φάρμακο για αυτό είναι η κατανάλωση καρυδιών.Οι χαμηλές θερμοκρασίες φέρνουν μαζί τους ξηρό αέρα, ο οποίος μπορεί να απορροφήσει την υγρασία από το δέρμα, αφήνοντάς το θαμπό.Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα καρύδια καταπολεμούν το πρόβλημα ξηρότητας. Άλλα τρόφιμα που περιέχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξεά είναι ο σολομός, το ελαιόλαδο, και ο τόνος.
• Παρά την άσχημη οσμή του, το σκόρδο είναι ασπίδα για γρίπη, ιούς και κρυολογήματα. Οι βρετανοί ερευνητές σε πρόσφατες μελέτες που έχουν κάνει, διαπίστωσαν ότι το σκόρδο μπορεί να σας αποτρέψει από το να αρρωστήσετε. Άλλα τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, είναι το καρότο, το γιαούρτι αλλά και τα στρείδια.
• Το κολοκύθι, είναι ιδανική τροφή αφού περιέχει θρεπτικά συστατικά και πολύ χαμηλές θερμίδες. Επίσης περιέχει καροτίνες,οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο ποικίλων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.
• Το κοτόπουλο και η κοτόσουπα,θα πρέπει να τα εντάξετε στο διαιτολόγιό σας, αφού αυξάνουν την ενέργειά σας.