Κι όμως είναι αλήθεια!

Μπορεί να τις σιχαινόμαστε, μπορεί να είναι αποκρουστικές αλλά από οτι φαίνεται είναι πηγή πρωτεινών.

Όχι οι ίδιες αλλά το γάλα τους!

Mια διεθνής επιστημονική ομάδα εντόπισε μια ακολουθία κρυστάλλων πρωτεΐνης που αναπτύσσεται στο κέντρο της κοιλιάς των κατσαρίδων και μας λένε οτι είναι η νέα υπετροφή!

Αν και οι κατσαρίδες δεν είναι θηλαστικά και δεν παράγουν γάλα, το είδος Diploptera punctate είναι το μοναδικό που γεννά ζωντανά κατσαριδάκια και διαπιστώθηκε ότι παράγει κάτι που μοιάζει με γάλα που ταίζει τα μωρά της, το οποίο περιέχει κρυστάλλους πρωτεΐνης. 

 

Αυτό που συνεπήρε τους επιστήμονες είναι ότι ο κάθε ένας κρύσταλλος πρωτεΐνης περιέχει περισσότερο από τρεις φορές την ενέργεια που βρίσκει κανείς στην αντίστοιχη ποσότητα στο βουβαλίσιο γάλα και κατ' επέκτασιν και στα υπόλοιπα γάλατα.

«Οι κρύσταλλοι είναι σαν ένα πλήρες φαγητό, έχουν πρωτεΐνες, λιπαρά, ζάκχαρα. Εάν κοιτάξεις την αλληλουχία των πρωτεϊνών, όλες τους έχουν τα ουσιώδη αμινοξέα» δήλωσε ο γιατρός Sanchari Banerjee.

Το γάλα της δεν είναι μόνο πλούσιο σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά, αλλά αφομοιώνεται από τον οργανισμό αναγκάζοντάς τον να παράξει και άλλη πρωτείνη!

Θα είναι ένα φανταστικό συμπλήρωμα διατροφής για υποσιτισμένους λαούς αλλά και άτομα που γυμνάζονται έντονα!