Η φλούδα μπανάνας κάνει καλό;
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μπανάνα είναι μια καλή και γρήγορη λύση στην περίπτωση που θέλετε να καταναλώσετε άμεσα κάποιο σνακ!

Εκτός του ότι χωράνε στην τσάντα σου, είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, πρεβιοτικά και αποτελούν και την ιδανική επιλογή στην περίπτωση που θες να φας γλυκό!

Κι αν το εσωτερικό της μπανάνας έχει κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6, η φλούδα της μπανάνας έχει τις διπλάσιες φυτικές ίνες και κάλιο σε σχέση με το εσωτερικό. Για την ακρίβεια, η φλούδα περιέχει και λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές γνωστό για τη βελτίωση της υγείας των ματιών, την τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ με χαλαρωτικές ιδιότητες και πρεβιοτικές φυτικές ίνες, που ευνοούν τα καλά βακτήρια στο έντερο.

Αν λοιπόν θέλεις να καταναλώσεις τη φλούδα θα πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας και έχεις τη δυνατότητα να τη φτιάξεις ακόμα και πανέ, είτε να τη ρίξεις στο μπλέντερ και να την καταναλώσεις στο smoothie σου. Ιδανικά πρότιμησε την ώριμη μπανάνα για να είναι πιο μαλακή.