Το κεφίρ είναι ένα θρεπτικό ρόφημα, που παραδοσιακά γίνεται με αγελαδινό γάλα ή κατσικίσιο γάλα και το οποίο έχει υποστεί ζύμωση.
Η ζύμωση αυτή γίνεται με την “σπόρων” κεφίρ στο γάλα.
Αυτοί οι "σπόροι" είναι καλλιέργειες ζυμομυκητών και βακτηρίων γαλακτικού οξέος και στην όψη μοιάζουν με κομμάτια κουνουπιδιού!
Για περίπου μία ημέρα αυτοί οι μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται και ζυμώνουν τα σάκχαρα του γάλακτος, μετατρεποντάς το σε κεφίρ.
Στη συνέχεια, οι κόκκοι απομακρύνονται από το υγρό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.
Έχει ξινή γεύση και είναι ένα από τα πιο θρεπτικά ροφήματα που υπάρχουν!
Έχει πολλά προβιοτικά και είναι μια πηγή ασβεστίου!
Το ρόφημα κεφίρ είναι ιδανικό για αυτούς που γυμνάζονται καθώς είναι γεμάτο πρωτείνες!
Μπορείτε να προσθέσετε γάλα καρύδας ακόμα και φρούτα και να απολαύσετε ένα δροσερό ρόφημα.
Ιδανικά μπορείτε να το πιείτε το βράδυ καθώς χαλαρώνει τον οργανισμό και βοηθάει στην πέψη, ανακουφίζοντας το στομάχι!