"Κρυμμένη" ζάχαρη σε τρία προϊόντα
Δειτε ποια είναι αυτά

Σίγουρα δεν παέι το μυαλό σας με τίποτα. Γι' αυτό και το πιο σωστό θα ήταν να ελέγχετε τις ετικέτες των προϊόντων για να δείτε πόση ζάχαρη περιέχουν. 

Δείτε ποια προϊόντα θα πρέπει να αποφεύγεται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ:

 

1. Αλλαντικά

Πολλά συσκευασμένα αλλαντικά περιέχουν μέλι, δεξτρόζη, σιρόπι καλαμποκιού ή μαλτοδεξτρίνη. Όλα αυτά αποτελούν μορφές πρόσθετων σακχάρων. και μπορεί να περιέχουν επίσης πολλά τεχνητά χρώματα, αρώματα και συντηρητικά, όπως νιτρώδη, νιτρικά και βενζοϊκό νάτριο, τα οποία ευθύνονται για το σχηματισμό καρκινογόνων χημικών ουσιών. Είναι προτιμότερο να κόψετε σε λεπτές φέτες το κρέας ή το κοτόπουλο για να είστε σίγουροι ότι δεν τρώτε όλα αυτά τα συντηρητικά.

2. Σάλτσες

Πολλές συσκευασμένες σάλτσες έχουν ζάχαρη ή χυμό ζαχαροκάλαμου σε ποσότητα έως και 13 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι. Οι ντομάτες περιέχουν έτσι κι αλλιώς φυσικά σάκχαρα, τα οποία φτάνουν τα περίπου 5 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 8 γραμμάρια είναι πρόσθετα. Προτιμήστε  δικές σας συνταγές σάλτσας χρησιμοποιώντας φρέσκες ντομάτες.

3. Χυμοί φρούτων

Κάθε φορά που αγοράζετε χυμούς φρούτων ή άλλα προϊόντα με βάση τα φρούτα περιέχουν όση ζάχαρη περιέχει και ένα κουτί αναψυκτικό. Θα πρέπει λοιπόν να τσεκάρετε τις ετικέτε και μην ξεχνάτε πως ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα φρούτα, είναι να τα φάτε ολόκληρα ή να πιείτε τον χυμό που θα φτιάξετε μόνοι σας. Έτσι παίρνετε και τις πολύτιμες φυτικές ίνες, οι οποίες χάνονται κατά την επεξεργασία των φρούτων.