Κάθε φορά που βράζουμε τα μακαρόνια συνηθίζουμε να τα σουρώνουμε, αδειάζοντας, στο νεροχύτη, το νερό στο οποίο βράσαμε τα ζυμαρικά μας.
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν όλοι οι μάγειρες.
Δείτε επίσης: Τα μακαρόνια δεν παχαίνουν
Το συγκεκριμένο νερό είναι ιδανικό για να φτιάξουμε μια νόστιμη σάλτσα, αφού το άμυλο που έχει απελευθερωθεί στο υγρό λειτουργεί ως πυκνωτής.
Αυτό βοηθάει στο να δέσει η σάλτσα και να γίνει πιο κρεμώδης.
Επομένως αντί να το χύνουμε όλο το νερό στον νεροχύτη, μπορούμε να κρατήσουμε μερικές κουταλιές για να τις χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια στη σάλτσα.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε όλη την ποσότητα του νερού μπορούμε να απομακρύνουμε τα ζυμαρικά με μια τσιμπίδα ή με μια τρυπητή κουτάλα.