Το μαλακό βούτυρο είναι σημαντικό να υπάρχει μέσα στο μείγμα ενός γλυκού καθώς κατά το ψήσιμο βοηθά να αναμιγνύεται ευκολότερα με τα υπόλοιπα υλικά. Επιπλέον, το Ινστιτούτο Χημείας της Νέας Ζηλανδίας εξηγεί ότι «το επιλεγμένο λίπος πρέπει να είναι σε θέση να σχηματίσει ένα "γαλάκτωμα" με τα άλλα συστατικά στο κουρκούτι ή τη ζύμη».
Αν το βούτυρο είναι κρύο και σκληρό όταν το χρησιμοποιούμε στο γλυκό, μαζί με τα άλλα συστατικά - συνήθως με τη ζάχαρη - δεν θα ενσωματωθούν καλά.
Το απλό tip που θα μαλακώσει το βούτυρο
Πρόκειται για ένα εύκολο κόλπο που μπορεί να μαλακώσει αμέσως το βούτυρο (χωρίς να το λιώσει). Χρησιμοποίησε ατμό. Πώς γίνεται; Βράζει λίγο νερό μέχρι να συγκεντρωθεί ατμός και στη συνέχεια τοποθετείς το μπολ με το βούτυρο επάνω. Είναι η διαδικασία του μπεν μαρί. Έτσι θα αρχίσει να μαλακώνει το βούτυρο χωρίς να λιώνει.
Τόσο απλά.
Δες άλλο ένα τρικ για το πώς μπορείς να μαλακώσεις εύκολα το βούτυρο χωρίς να το λιώσεις, στο video που ακολουθεί...