Είναι μια πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών και η γλυκιά του γεύση το κάνει να ξεχωρίζειανάμεσα στα υπόλοιπα λαχανικά.
Ο λόγος για το παντζάρι, το οποίο θωρακίζει τον οργανισμό μας έναντι πλήθους ασθενειών.
Το κόκκινό του χρώμα οφείλεται σε μια αντιοξειδωτική ουσία τη βητακυανίνη, η οποία έχει ανασταλτική δράση απέναντι στη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα.
Τα παντζάρια περιέχουν σημαντικά ποσά φυτικών ινών, καλίου, σιδήρου και βιταμίνης Α, ενώ τα αντιοξειδωτικά τους συστατικά συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις.
Το φυλλικό οξύ που βρίσκεται στις φυτικές ίνες των παντζαριών, μπορεί να μειώσει τόσο τη χοληστερίνη, όσο και τα τριγλυκερίδια.