Δείτε ποιο είναι

Πρόκειται για τα πιο διαδεδομένα πιάτα στο ελληνικό τραπέζι και μάλιστα για κάποιους αποτελεί και καθημερινή συνήθεια!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην φάμε κρέας μία, δύο ή και τρεις φορές (κακώς) την εβδομάδα είτε στο σπίτι μας, είτε σε κάποιο εστιατόριο.

Για όσους το κρέας εξακολουθεί να βρίσκεται στο εβδομαδιαίο μενού καλό είναι να γνωρίζουν ότι ορισμένες ποικιλίες κρέατος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.

Ο,τι πιθανότατα σας έχουν απαγορεύσει οι γιατροί.

Στην περίπτωση που ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ποια είναι τα καλά κρεατικά.

Πουλερικά

 

 

Το καλύτερο κρέας έρχεται από τα πουλερικά και είναι το λευκό κρέας από το στήθος.

Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν το στήθος του κοτόπουλου και της γαλοπούλας.

Συγκεκριμένα, 85 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, περιέχουν 97 θερμίδες, 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 2 γραμμάρια λίπους.

Η ίδια ποσότητα στήθους γαλοπούλας περιέχει 125 θερμίδες, 25 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 1,7 γραμμάρια λίπους, σύμφωνα με την USDA Nutrient Database.

 

Κόκκινο κρέας

 

Όταν πρόκειται για ανθυγιεινές πρωτεΐνες, το κόκκινο κρέας είναι συνήθως ψηλά στη λίστα.

Αν και κάποια κομμάτια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, το βόειο κρέας μπορεί να αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Οι υγιείς τύποι κόκκινου κρέατος περιλαμβάνουν κρέας βούβαλου ή βίσωνα, το οποίο έχει λιγότερες θερμίδες.

Από το βοδινό κρέας επιλέξτε μόνο το φιλέτο. Αποφύγετε τα κομμάτια στα οποία μπορείτε να διακρίνεται το λίπος.

 

Χοιρινό

 

 

Οι πιο υγιεινές επιλογές χοιρινού κρέατος περιλαμβάνουν τις μπριζόλες, το φιλέτο και το ζαμπόν.