Ποια τρόφιμα ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος;
Ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα

 Ο καιρός μπορεί να μην έχει αποφασίσει ακόμη για το αν πραγματικά θέλει να χειμωνιάσει, με τις κρύες μέρες να διαδέχονται τις ζεστές και το αντίστροφο.

Οταν το κρύο είναι τσουχτερό με ποιους τρόπους μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Πέρα από τα όποια θερμαντικά σώματα στο σπίτι και φυσικά τα ρούχα μας, ένας άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε το κρύο είναι το φαγητό!

Υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στο σώμα μας.

Ωστόσο πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους συγκεκριμένους κανόνες τις κρύες μέρες του χειμώνα:

1. Πρέπει να καταναλώνουμε σχεδόν κάθε τρεις ώρες, μικρά γεύματα, ώστε ο οργανισμός να κάνει καύσεις και να λειτουργεί σε πιο υψηλούς ρυθμούς.

2. Τρώμε σούπες, καθώς αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση του κρύου.

3. Τρώμε καυτερά. Βάζουμε παντού πιπεριές και πιπέρι. Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν και κάποιες ουσίες που βοηθούν στην αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας καθώς διεγείρουν το κυκλοφορικό σύστημα και αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος. 

4. Γενικά πάντως τα μανιτάρια, το μπρόκολο, οι ξηροί καρποί και οι φακές είναι ιδανικά για το κρύο αφού και θερμίδες μας δίνουν αλλά και πολλά στοιχεία που μας βοηθούν στην αντιμετώπιση του.

5. Επίσης οι πατάτες, τα καρότα και τα παντζάρια, είναι πιο δύσπεπτα και συνεπώς απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να αξιοποιηθούν από τον οργανισμό και έτσι αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος.

Mερικά ακόμη τρόφιμα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του κρύου.

Ζυμαρικά ολικής άλεσης, φιστίκια, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της ροής του αίματος, η οποία είναι το κλειδί για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, λαχανάκια Βρυξελλών, πηγή πλούσια σε βιταμίνη C προστατεύει από το κρύο, καφές, καθώς η καφεΐνη ενεργοποιεί το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες και να διατηρείται πιο ζεστό.
Ωστόσο, το τζίντζερ είναι ένα από εκείνες τις υπερτροφές που εκτός των άλλων, ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος.