Τα πράσινα αμύγδαλα είναι βασικά ακατέργαστα αμύγδαλα που περιέχουν μεγάλο αριθμό θρεπτικών ουσιών.
Αυτά τα μικρά πράσινα θαύματα της φύσης είναι από καιρό γνωστά για την αποτελεσματική τους δράση στην υγεία μας.
Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι είναι ευεργετικά για το δέρμα και τα μαλλιά μας.
Τα οφέλη των πράσινων αμυγδάλων είανι πολλά:
1. Κάνουν καλό στην καρδιά μας, καθώς περιέχουν πολλά φλαβονοειδή ή βιοφλαβονοειδή τα οποία, ως τύπος δευτερογενών μεταβολιτών, ενισχύουν τη δύναμη των αντιοξειδωτικών στο σώμα μας. Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Tufts έχει αποδείξει ότι τα φλαβονοειδή δουλεύουν σε συνεργασία με τη βιταμίνη Ε, προστατεύοντας έτσι τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων μας από ενδεχόμενες ρήξεις ή βλάβες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποτροπή θανάσιμων καρδιαγγειακών παθήσεων όπως καρδιακή προσβολή.
2. Διατηρούν υπό έλεγχο τα επίπεδα χοληστερόλης.
3. Η περιεκτικότητα σε φώσφορο των πράσινων αμυγδάλων είναι εξαιρετικά ευεργετική για τα δόντια και τα οστά μας. Ταυτόχρονα, η αποτελεσματικότητα του σκελετικού μας συστήματος βελτιώνεται επίσης αξιοσημείωτα.
4. Μετά από κάθε γεύμα, το επίπεδο γλυκόζης αυξάνεται στην κυκλοφορία του αίματός μας και δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία μας. Τα πράσινα αμύγδαλα μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση προωθώντας την έκκριση της ορμόνης ινσουλίνης και ρυθμίζοντας το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.
5. Τα πράσινα αμύγδαλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Μπορούν να ξεπλύνουν τις τοξίνες από το σώμα μας και να ενισχύσουν τις δραστηριότητες του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε μεγάλο βαθμό. Ως εκ τούτου, μπορούμε να αποτρέψουμε πολλές ασθένειες καθώς και λοιμώξεις.
6. Όταν πρόκειται για τη διατήρηση της ισορροπίας του pH στο σώμα μας, τα πράσινα αμύγδαλα δρουν ως εξαιρετική φυσική θεραπεία.
7. Τα πράσινα αμύγδαλα είναι γεμάτα από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι πολύ ευνοϊκά για το νευρικό μας σύστημα. Η L-καρνιτίνη και η ριβοφλαβίνη είναι δύο σημαντικά στοιχεία που υπάρχουν σε αυτά τα αμύγδαλα που παρέχουν σωστή τροφή στον εγκέφαλό μας καθώς και στα νεύρα. Έτσι, συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα αμύγδαλα στην τακτική διατροφή μας, μπορούμε να ενισχύσουμε αποτελεσματικά τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου μας και το πνευματικό επίπεδο.
8. Βοηθούν στην απώλεια βάρους.
9. Χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν διευκολύνουν τη διαδικασία της πέψης, αλλά και της χρόνιας δυσκοιλιότητας.