Μύθος ή όχι τελικά ότι η σοκολάτα προκαλεί ακμή;

Αγαπημένη μου σοκολάτα σε παρακαλώ μην επηρεάζεις τα σπυράκια μου! Η ακμή συναντάται σε γυναίκες και άντρες κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας, πολλοί όμως είναι αυτόι που ταλαιπωρούνται από την ακμή και μετά την ενηλικίωση.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνδέονται με την εμφάνιση της ακμής όπως για παράδειγμα το οικογενειακό ιστορικό, η ορμονική δραστηριότητα, το έντονο στρες και η αγχωτική καθημερινότητα, η συσσώρευση νεκρών κυττάρων στο δέρμα, τα βακτήρια στους πόρους και το ερεθισμένο δέρμα. Τί ισχύει όμως για τις τροφές που επιλέγουμε να καταναλώνουμε και συγκεκριμένα για την σοκολάτα;

Επηρεάζει ή όχι στην εμφάνιση της ακμής;

Σίγουρα, η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία του δέρματος και συνδέται άμεσα με τα διάφορα θέματα που μπορεί να παρουσιάζονται στον οργανισμό μας!

Όσον αφορά τη σοκολάτα δεν είναι ακόμα επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι προκαλεί την εμφάνιση της ακμής. Οπότε φάε σοκολάτα άφοβα και χωρίς ενοχές! Βέβαια, όπως καταλαβαίνεις, οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη επιβαρύνουν το πρόβλημα της ακμής και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ιδανική τροφή για την υγεία της επιδερμίδας μας.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη επηρεάζουν το δέρμα, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, αν η κατανάλωσή τους γίνεται σε υπερβολικό βαθμό! Το κακάο που περιέχει η σοκολάτα δεν είναι μια τροφή κακή για το δέρμα, πόσο μάλλον δείχνει να βελτιώνει το πρόβλημα της ακμής! Προσοχή ομως! Δεν μιλάω σε καμία περίπτωση για την σοκολάτα γάλακτος που περιέχει ζάχαρη, πλήρες γάλα και βούτυρο αλλά για την σοκολάτα υγείας ή την κουβερτούρα

 

 

Σοκολάτες που λόγω της περιεκτικότητάς τους σε κακάο είναι πηγές ισοκατεχίνης (είδος φλαβονοειδών) που είναι αντιξιοδωτική και γνωστή για την αντικαρκινική δράση της, καθώς επίσης και σεροτονίνης που ανεβάζει τη διάθεσή σου!

Tip: Προτίμησε σοκολάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο

Αυτό που αδιαμφισβήτητα ισχύει πάντως για όλα τα θέματα είναι το "Παν μέτρον άριστον!".

 

 

Σοφία Κόλλια