Ο λόγος για το cloud bread

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για ψωμί αλλά αυτή η τελευταία που έχει κάνει θραύση στα social media! Είναι πολύ διαφορετική και θα το καταλάβετε ευθύς αμέσως. 

Ακομα κι αν δεν είδε έμπειρη νοικοκυρά μπορείτε να δοκιμάσετε να το παρασκευάσετε με απόλυτη επιτυχία!

Λέγεται Cloud Bread και πρόκειται για ένα σούπερ υγιεινό ψωμί χωρίς ίχνος γλουτένης. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

3 αυγά
– 3 κ.σ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

– 1 κ.σ. μέλι

– 1/4 κ.γ. baking powder

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χωρίστε σε δύο μπολ τα ασπράδια από τους κρόκους.

Αυτό είναι το πολυσυζητημένο Cloud Bread.

Ανακατέψτε στο μπολ με τους κρόκους το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου με το μέλι.

Έπειτα προσθέστε την baking powder στο μπολ με τα ασπράδια και χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.

Ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους μέσα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.

Φτιάξτε 6-8 συννεφάκια με ένα κουτάλι και βάλτε τα πάνω σε λαδόκολα και μέσα σε ένα ταψί.

Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Το μόνο αρνητικό που έχουν αυτά τα ψωμάκια είναι ότι μυρίζουν αυγό. Για να καλύψετε αυτή τη μυρωδιά μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο δεντρολίβανο πριν τα ψήσετε.