Σπιτική λεμονάδα για το ανοσοποιητικό
Χωρίς πολλές θερμίδες

Η λεμονάδα και δη η σπιτική είναι από τα πιο ωφέλιμα ροφήματα, τόσο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες. Και μπορεί στο μυαλό των περισσότερων η λεμονάδα να έχει συνδεθεί με τους καλοκαιρινούς μήνες ως ένα δροσιστικό ρόφημα, όμως, είναι απαραίτητο να την πίνετε όλες τις εποχές. Κι αυτό, διότι έχει ευεργετικά οφέλη.

Ειδικά, αυτή την περίοδο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, πρέπει μεταξύ άλλων να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό των παιδιών και το δικό σας. Και η λεμονάδα και δη η σπιτική, είναι από τις καλύτερες επιλογές.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, ένα λεμόνι περιέχει πάνω από το ένα έκτο της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C. Η συγκεκριμένη βιταμίνη, μεταξύ άλλων, αυξάνει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σας.

Λόγω των λίγων θερμίδων που περιέχει, μπορείτε να την καταναλώνετε περισσότερο από μία φορές μέσα στην ημέρα. Αλλά είναι καλύτερα να την καταναλώνετε το πρωί, επειδή το σώμα εκείνη την ώρα είναι ικανό να απορροφά όλα τα θρεπτικά συστατικά και να τα χρησιμοποιεί για να εκτελεί τις διάφορες λειτουργίες του σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Πώς θα τη φτιάξετε:

Θα χρειαστείτε:

  • 4 λεμόνια
  • Ζάχαρη
  • Κρύο νερό
  • Παγάκια

Εκτέλεση:

Στύψτε τα τέσσερα κανονικού μεγέθους λεμόνια σε μια κανάτα.

Προσθέστε λίγη ζάχαρη και ανακατέψτε με σύρμα.

Όταν οι κόκκοι της ζάχαρης διαλυθούν πλήρως στο χυμό, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι για να δώσει γεύση.

Κατόπιν, προσθέτετε δύο κούπες κρύο νερό.